Inhoud
Protest op Wereldproefdierendag in België
Met een 50-tal actievoerders vroeg Animal Rights op Wereldproefdierendag aandacht voor proefdieren. De demonstratie vond plaats op de Oude Markt in Leuven en werd gesteund door leden van Bite Back, XR Animal, Suppression des Expériences sur l'Animal en DierAnimal.
Samen tegen dierproeven
De actie op zaterdag 24 april bestond uit een performance waarin twee ‘onderzoekers’ vier personen verkleed als proefdieren symbolisch dissecteerden. Jen Hochmuth: “Wat misschien als een spel leek, is de bittere realiteit van de lijdensweg van elk proefdier. Met onze performance lieten we de voorbijgangers zien dat het onmogelijk is om iemand die wil leven humaan te doden.”
Volgens Jen Hochmuth van Animal Rights is Wereldproefdierendag belangrijker dan ooit: “Het gebruik van proefdieren is een van de wreedste dingen die de mens doet met andere wezens waarmee we deze planeet delen. Het is triest dat er nog steeds mensen denken dat het gerechtvaardigd is om dieren op deze manier te gebruiken onder de verkeerde illusie dat deze de menselijke gezondheid bevorderen.”
Waar een wil is, is een weg. Het kan en moet anders!
Animal Rights verzamelt 100.000 handtekeningen tegen dierenproeven op apen
Maar al te vaak blijven wetenschappers en politici de vele dierproeven in ons land goedpraten met de dooddoener: “het kan niet anders”. Animal Rights heeft naast de actie voor Wereldproefdierendag vrijdag ook een petitie met 100.000 handtekeningen afgeleverd aan Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), met de eis om op te houden met dierproeven op apen. 1 Minister Ben Weyts is een ronde tafel aan het opzetten met alle belanghebbende om dierproeven te vervangen en Animal Rights zal uiteraard deelnemen aan de toekomstige discussies aan deze ronde tafel.
Wij zullen de stem zijn voor alle proefdieren en zullen blijven aandringen om alle wrede en achterhaalde dierproeven zo snel mogelijk te beëindigen. "Waar een wil is, is een weg. Het kan en moet anders! 100.000 handtekeningen zijn een duidelijk signaal dat de Belgen wrede en achterhaalde proeven op apen naar de geschiedenisboeken willen verwijzen", aldus Jen Hochmuth.